Studijuok Olandijoje!

2019-04-24
Olandija - tulpių ir vėjų malūnų šalis, garsi kostiumuotais profesoriais ant dviračių... Čia didžiųjų miestų gatvėse pamatysi gausybę įvairiausių kultūrų žmonių, nes bėgant metams šios valstybės tolerancija, laisvės vertinimas bei olandų polinkis bendrauti pritraukė daug užsieniečių, kuriems Nyderlandai tapo namais.

Faktai

  • Šalyje dviračių daugiau nei 22 mln., o Amsterdame jų daugiau nei gyventojų.
  • Nyderlanduose itin paprasta susikalbėti angliškai;
  • Per kelias valandas su traukiniu gali nuvykti į Londoną, Paryžių, Berlyną ar Briuselį;
  • Nyderlandų gyventojai yra pagarsėję savo tolerancija, polinkiu diskutuoti ir siekti kompromisų;
  • Nyderlanduose tarptautinių studentų yra apie 112.000!

Karjeros perspektyvos baigus studijas Olandijoje

Turbūt nė nereikia sakyti, kokios plačios karjeros galimybės tau atsiveria, baigus studijas užsienyje. Po studijų tavo vizitine kortele taps:

  • Naujausios, pasaulį keičiančios žinios;
  • Tarptautinė patirtis ir laisvas kalbėjimas anglų kalba (o gal ir daugiau!);
  • Plačiai atpažįstamas diplomas ir tolimesnė tarptautinė karjera;
  • Naudingi kontaktai ir ryšiai visame pasaulyje.

Užsienio diplomas – tavo garantas būsimas darbdaviui, jog tu nebijai iššūkių, puikiai moki anglų kalbą, gebi greitai prisitaikyti prie naujos aplinkos ir turi tarptautinės patirties. Kas gali būti geriau?

 

Studijos Olandijoje


Reikalavimai

  • Anglų kalbos žinios. Dauguma Nyderlandų aukštųjų mokyklų iš stojančiųjų į bakalauro studijas nebeprašo jokio anglų kalbos testo, užtenka atestate turėti anglų kalbos pažymį bei išlaikytą anglų kalbos egzaminą.
  • Motyvacija. Olandai mano, kad žmogų atspindi ne jo pažymiai, o motyvacija, todėl čia turėtum skirti daugiausiai dėmesio. Kaip parašyti gerą motyvacinį laišką, rasi čia.
  • Rekomendacija. Nepamiršk rekomendacijos iš mokytojos arba darbinės aplinkos! Sužinok, kaip turi atrodyti geras rekomendacinis laiškas.

Daugiau apie finansus

Mokslas Nyderlanduose Europos Sąjungos piliečiams kainuoja 2083€ metams, tačiau nuo šių metų visi pirmakursiai studentai pirmiems studijų metams gauna 50% dydžio paramą, tad pirmieji studijų metai tau kainuos tik 1042€. Be to, dirbant Nyderlanduose bent 14 valandų per savaitę gali gauti valstybės teikiamą paramą siekiančią iki 870,46 € per mėnesį. Su šia finansine parama taip pat gaunama ir galimybė visu viešuoju transportu šalyje naudotis nemokamai.

Daugiau apie finansavimo galimybes Nyderlanduose rasi čia.

Nuo šiol už būstą mokėk mažiau

Gyvenamosios vietos paieškos Nyderlanduose tikrai užima nemažai laiko. O ir ją suradus reikia pasiruošti paploninti piniginę – būsto nuomos kainos Nyderlanduose tikrai gali išgąsdinti. Tačiau Nyderlandų vyriausybė ir čia tiesia pagalbos ranką ir skiria finansinę lengvatą Europos Sąjungos studentams, kuri padės tau sutaupyti nuomuojantis gyvenamąją vietą!

Daugiau apie šią lengvatą skaityk čia.

 

Noriu studijuoti Olandijoje! Kaip?

Norėdamas stoti į Nyderlandų universitetus, turi užpildyti Kastu stojimo anketą (tai užtruks vos 30 minučių), o surinkti visiems reikiamiems dokumentams prireiks dar poros dienų. Kaip pildyti stojimo anketą, rasi šiame video!


Turi klausimų?

Puiku, taip ir turėtų būti :) Užsuk į nemokamą konsultaciją mūsų ofise Vilniuje arba registruokis į konsultacijas kituose miestuose ir prie arbatos puodelio papasakosime viską apie studijas Olandijoje ir ne tik. Nebijok, mes nesikandžiojam (dažniausiai) ;) Žemiau rasi mūsų kontaktus, lauksim Tavo laiško / skambučio!

Virginija Dargė
Studijų užsienyje koordinatorė
Virginija Dargė
Vytautas Murauskas
Studijų užsienyje koordinatorius
Vytautas Murauskas
arrow
arrow

Klausk studentų!

Kastu suteikia Tau galimybę nemokamai konsultuotis ne tik su mūsų draugiška komanda, tačiau ir su studentais, kurie šiuo metu studijuoja užsienyje, viename ar kitame universitete, todėl būtinai peržiūrėk studentų istorijų skiltį! O jeigu Tave domina konkretūs klausimai dėl studijų programos, dėstomų dalykų, būsto ar darbo paieškos - drąsiai parašyk mūsų studentams per Facebook ar el. paštu! Jie mielai tau atsakys ir padės išsklaidyti visas baimes bei abejones :)