Lietuvių istorijos apie studijas Anglijoje

2019-04-17
Jau daug metų Anglija išsilaiko top trejetuke šalių, į kurias važiuoja studijuoti lietuviai. O nuvažiavę - savo istorijomis pasidalina su mumis!

 

Norbertas
Pirmieji studijų mėnesiai turbūt buvo įdomiausias gyvenimo laikotarpis, kadangi viską atrandi iš naujo, lyg būtum kūdikis. Atvažiuoji į visiškai nežinomą tau šalį, pirmą kartą sutinki savo kambario kaimynus, grupiokus, dėstytojus... Nerealu! Beje, kas nuspręs studijuoti Northumbria universitete, žinokite, jog vietiniai gyventojai, anglų vadinami "Geordie", yra draugiškiausi žmonės Didžiojoje Britanijoje! Po niūrių lietuvių (pripažinkime, taip jau yra), madingai apsirengusios į pub'us einančios močiutės privertė mane nusišypsoti tikrai ne vieną kartą!
Margarita
Kažkodėl nelabai jaudinausi, nes žinojau, kad važiuosiu su drauge, tačiau nutiko taip, kad ji įstojo į LT universitetą, todėl liko Lietuvoje. Tuo metu man prasidėjo panika, nes tuomet supratau, kad važiuosiu į Kembridžą viena. Bet visi artimi žmonės mane labai palaikė, tikriausiai tai ir suteikė daugiau jėgų ir pasiryžimo važiuoti. Įstoti į šį universitetą iš tikrųjų buvo nelabai sunku, tiesiog reikėjo 75% iš anglų valstybinio egzamino ir mano dalykų bendro vidurkio 8. Esu labai laiminga, kad atvažiavau būtent į šį miestą ir praėjus beveik dviem mėnesiam to visiškai nesigailiu. Tai tikriausiai geriausias sprendimas, kurį esu padarius!
Živilė
Pirmieji studijų mėnesiai buvo nepakartojami. Pirmosiomis dienomis nieko daugiau nekartojau tik „OMGOMGOMGOMG“. Universitetas – modernus, dėstytojai – visada pasiryžę padėti. Studentai gali į juos kreiptis tiek dėl mokymosi, tiek dėl asmeninio gyvenimo klausimų. Įspūdingiausias dalykas – biblioteka, įrengta per 6 aukštus!
Gabija
Angliją pasirinkau dėl kalbos ir dėl to, kad geriausiai žinojau šią šalį. Praėjus keletai mėnesių, esu labai patenkinta, visada žinau, kokie atsiskaitymai laukia ir kiek turiu laiko jiems pasiruošti, nebūna jokių "surprise", kuriuos vertintų ir kurie turėtų įtakos tavo vėlesniems rezultatams, dėstytojai be galo draugiški ir visada pasirengę padėti, bendrauja su tavim kaip lygus su lygiu. Jeigu dvejoji, ar verta studijuoti užsienyje, galiu pasakyti - NEDVEJOK. Tai yra pati geriausia patirtis, kurią gali įgyti savo gyvenime, tai yra galimybė susipažinti su žmonėmis iš viso pasaulio, praplėsti savo akiratį ir susikurti geresnę ateitį sau!
Justė
Jau nuo septintos klasės svajojau studijuoti užsienyje, o dešimtoje klasėje pradėjau domėtis stojimo procesu ir reikalavimais. Iš pradžių viskas atrodė labai painu, o informacijos internete tais klausimais dar nebuvo daug. Baigusi mokyklą metus dirbau ir keliavau, tačiau galiausiai apsisprendžiau, kad noriu studijuoti architektūrą Anglijoje. Jeigu dvejoji ar rinktis studijas užsienyje siūlyčiau nuvykti į miestą, kuriame norėtum studijuoti, aplankyti universitetą, pajusti bendrą atmosferą. Kai žinai, kur vyksti ir ko tikėtis, nebelieka ko bijoti :)
Gabrielė
Jau nuo pat 9 klasės svajojau apie studijas užsienyje, tačiau dvyliktos klasės viduryje pajaučiau baimę, dvejones. Nežinojau nieko. Nebuvau nusprendusi net šalies, kurioje norėčiau studijuoti. Tačiau pasirinkau studijas Didžiojoje Britanijoje. Gyvenu ir mokausi Londone, vienoje didžiausių pasaulio sostinių. Mokytis nėra sunku, ypatingai tada, kai pasirenki dalyką, kuris tau patinka. Nebijokit bandyti, svajoti, o svarbiausia NORĖTI, nes tik labai labai norint svajonės pildosi!

O čia gali ir pažiūrėti

O jei apie Anglijoje studijuojančių lietuvių gyvenimą nori ne tik paskaityti, bet ir pamatyti – keliauk į mūsų Instagram paskyrą, kurią nuolat perima studentai iš visų pasaulio kampelių, o perėmę rodo, kur gyvena, ką dirba, ką valgo ir kaip pramogauja! Lažinamės, kad tai geriausias būdas pamatyti, kaip gali atrodyti TAVO gyvenimas, jei pasirinksi studijas Anglijoje! Anglijos studentų takeoverius rasi išsaugotus highlight’uose - prie pavadinimo ieškok Anglijos vėliavos.

Naujausi webinarai:

O dabar prisėsk, pasidaryk arbatos/kavos ir pasiruošk ilgesniam turiniui - apačioje rasi du webinarus su studentėmis, kurios mielai pasidalino savo patirtimi apie studijas Anglijoje :)