Tapk studentu per 20 min! Kaip?

2019-06-10
Po sunkiausių ever brandos egzaminų jau laidoji paskutines viltis kažkur įstoti? O gal tik dabar pamatei, kad stojimo deadline‘ai į užsienį baigėsi? Dar ne viskas prarasta - turime tau dvi geras naujienas!

Pirmoji – liepą tavęs laukia kasmetinis renginys „Studentas per 20min“, kurio metu į Lietuvą atvyksta užsienio universitetų atstovai ir renginio metu vykdo tiesioginius priėmimus. Viskas labai paprasta – tau tereikia užsiregistruoti į interviu, atėjus reikiamai dienai pasiimti su savimi brandos atestatą ir atvykus į renginio vietą sudalyvauti 20 minučių pokalbyje su universitetu. Nereikės laikyti nė IELTS testo!

Antroji gera naujiena - užsienio universitetams tu esi svarbus kaip asmenybė, todėl lemiamą vaidmenį priėmime vaidina ne tavo egzaminų rezultatai, o asmeninės savybės ir noras realizuoti save pasirinktoje srityje.

 

Kaip tapti studentu per 20 minučių?

  1. Užpildyk registracijos formąRegistracijos formoje galėsi pasirinkti tau tinkantį miestą ir universitetą, su kuriuo norėsi dalyvauti pokalbyje. Informaciją apie tikslų tau paskirtą interviu laiką ir vietą gausi el. paštu po sėkmingai užpildytos registracijos.
  2. Atvyk į susitikimą su universiteto atstovu Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje arba Šiauliuose. Nepamiršk su savimi pasiimti brandos atestato (renginio dieną jį jau būsi gavęs).
  3. Po pokalbio su universitetu atstovu gauk oficialų priėmimo laišką.

Tolimesnį tavo stojimą po gauto priėmimo laiško padės sutvarkyti Kastu komanda, tad tau dėl nieko rūpintis nebereikės.

Dažniausiai užduodami klausimai

Ar renginys mokamas?

Renginys bei interviu yra visiškai nemokami.

Ar galiu dalyvauti keliuose interviu?

Gali dalyvauti dviejuose interviu – abu jie bus sudėlioti taip, kad laikas nesikirstų.

Ar jei dalyvausiu interviu, privalėsiu ten stoti?

Interviu tavęs neįpareigoja stoti į pasirinktą aukštąją – tai yra tik tavo pasirinkimas. Jei po interviu nuspręsi, kad nori pradėti studijas ten - mūsų komanda padės susitvarkyti stojimo dokumentus.

Kaip viskas vyks?

Užsiregistravus į renginį, tau bus paskirtas laikas, kuriuo vyks pokalbis su universiteto atstovu (ar keliais). Šio pokalbio tikslas – kad universiteto atstovas pamatytų, ar esi motyvuotas pasirinktai studijų programai. Nebijok klausti, kaip atrodytų tavo studijos pasirinktame universitete, kokios būtų praktikos galimybės ir t.t. - visi šie dalykai parodys, kad į studijų programą žiūri atsakingai.

Pokalbis vyks anglų kalba – tam, kad universiteto atstovas kartu pamatytų ir tavo anglų kalbos žinias.

Ar galiu pokalbyje dalyvauti su draugu?

Į renginį gali atvykti su draugu, tačiau interviu vyks individualiai.


Į Lietuvą atvyksta šie universitetai:

 

University of West London (Anglija)
Reitinguojamas kaip Nr.1 Londone pagal studentų pasitenkinimą! Tokie rezultatai leidžia universitetui ne tik eilę metų išlikti modernių Jungtinės Karalystės universitetų lyderiu, bet ir laimėti įvairias netradicines nominacijas, pavyzdžiui kaip „Metų augimas“ ar „Metų įkvėpimas“. University of West London siekia ugdyti savo srities profesionalus, turinčius maksimalias galimybes išskirtinei karjerai. Tam suteikiamos visos sąlygos: žymūs dėstytojai bei mainai su tokiomis kompanijomis kaip: „Amazon, „Nikon Foundation“, „the English Chamber Orchestra“, „Hilton Worldwide“, „Middlesex Law Society“, „British Airways“. Vakarų Londone įsikūrusį universitetą nesunkiai pamils kiekvienas – ir norintys ramybės, ir ieškantys studentiškų bei kultūringų pramogų – čia jų tikrai gausu!
HZ University of Applied Sciences (Nyderlandai)
Šiaurės jūros apsuptis, ramus pakrantės miestas, nedidelis, bet modernus universitetas – skamba kaip tikra rožinė svajonė! Ji gali tapti realybe, jeigu pasirinksi studijas HZ University of Applied Sciences. Net 6 metus iš eilės universitetas reitinguojamas tarp 3 geriausių taikomųjų mokslų universitetų Olandijoje. Ne veltui – universitetas orientuojasi ne į kiekybę, o į kokybę: nedideles studentų grupes, individualų dėmesį, visas reikiamas technologijas ir glaudų bendradarbiavimą su darbdaviais!
Northumbria University (Anglija, tačiau turi fakultetą ir Nyderlanduose)
Universitetas įsikūręs viename labiausiai studentų pamėgtų miestų Jungtinėje Karalystėje – Newcastle. Tai – labai kompaktiškas ir labai gyvybingas miestas. Tačiau universitetas gali pasigirti ne tik puikia lokacija, bet ir partneriais, žinomais visame pasaulyje - „NIKE“, „IBM“, „NISSAN“, „BBC“ ir daugeliu kitų. Šių įmonių atstovai ne tik ves tau paskaitas, kvies atlikti praktiką, bet galbūt ir pasiūlys tau pirmąjį darbą! Kaip matai - Northumbia University turi visus kozerius pavergti kiekvieno širdį :)
University of Greenwich (Anglija) (tik Vilniuje ir Kaune)
Universitetas turi kuo pasigirti: visam pasauliui žinoma vieta (nulinė laiko juosta), žaliausio universiteto titulu ir studentais, vėliau tampančiais Nobelio premijos laureatais. Čia verda spalvingas mokslinis gyvenimas - beveik kasmet vienoje ar kitoje srityje apdovanojami jaunieji University of Greenwich tyrinėtojai. Daugelis žmonių, prisidėjusių prie šių laimėjimų, lieka universitete perduoti savo žinias ir yra nominuojami geriausiais šalies dėstytojais!
London South Bank University (Anglija)
London South Bank University nuolatos bendradarbiauja su verslo subjektais: studentams praktines paskaitas dėsto įmonių vadovai, o dalis atliekamų tyrimų iš karto pritaikomi realybėje. Nuo atominių elektrinių tobulinimo iki ateities kosmetikos, nuo naujų maisto šaltinio paieškų iki širdies ligų prevencijos London South Bank University tyrėjai kuria gražesnę ir saugesnę ateitį. Negana to, jau ne vienerius metus šis universitetas išsilaiko daugiausiai uždirbančių absolventų tope!
University of Northampton (Anglija)
Čia sau tinkamą studijų programą ras visi: tie, kuriuos domina kiek trumpesnės trukmės studijos orientuotos į konkrečios profesijos įgijimą bei praktines žinias; tie, kurie nori daugiau teorinių žinių bei platesnio profilio išsilavinimo; ir netgi tie, kurie svajoja apie tikrą mokslininko karjerą! Nors miestas, kuriame įsikūręs universitetas, ir nėra labai didelis, studentų gyvenimas čia tikrai verda: pramogų gausu tiek pačiame studentų miestelyje, tiek už kiek daugiau nei 100 km esančiame Londone.
Bucks New University (Anglija)
Bucks New University yra pirmasis Jungtinės Karalystės universitetas gavęs „People 1st accreditation“ apdovanojimą aviacijos vadyboje ir pilotų treniravime. Ir tai – tik vienas iš kelių apdovanojimų, kuriuo šis universitetas gali didžiuotis, ir ne veltui – universitetas nuoširdžiai rūpinasi savo studentais ir stengiasi suteikti lygius šansus visiems – studentams su negalia palengvinti mokymosi sąlygas, studentams, kuriems trūksta pajamų – suteikti dalinio darbo vietas arba stipendijas, studentams iš kitų šalių – suteikti jaukią ir tolerantišką aplinką, kurioje jie galėtų jaustis kaip namie. Tikrai neprašausi!


Stojimo reikalavimai:

University of West London HZ University of Applied Sciences Northumbria UniversityUniversity of GreenwichLondon South Bank UniversityUniversity of NorthamptonBucks New University
Anglų kalbos vidurkis B2 lygiu8 ir daugiau-8 ir daugiau*8 ir daugiau8 ir daugiau8 ir daugiau-
Bendras pažymių vidurkis7 ir daugiau-8 ir daugiau8 ir daugiau8 ir daugiau7 ir daugiau8 ir daugiau
Anglų kalbos valstybinis egzaminasNebūtinasBūtina bent laikytiNebūtinasNebūtinasNebūtinasNebūtinasBūna išlaikyti 75% ir daugiau
Brandos atestatasBūtinasBūtinasBūtinasBūtinasBūtinasBūtinas

Būtinas

Studijų programosČIAČIAČIAČIAČIAČIAČIA

*Atkreipk dėmesį, kad Northumbria University kai kurioms programoms gali reikėti anglų kalbos vidurkio 9 B2 lygiu arba anglų egzamino rezultato 80% ir daugiau.

Turi klausimų? Susisiek!
Virginija Dargė
Studijų užsienyje koordinatorė
Virginija Dargė
Vytautas Murauskas
Studijų užsienyje koordinatorius
Vytautas Murauskas
arrow
arrow