Ar COVID-19 paveiks 2021m. stojimus į užsienį?

2021-01-25

Atnaujinta 2021-01-27

Norime tave nuraminti – situacija gerėja ir jau prasidėjusi visuotinė vakcinacija, panašu, kad po truputį sugrąžins studentų gyvenimą į senąsias vėžes!

 

Dalinames atsakymais į dažniausiai gaunamus klausimus, liečiančius stojimus ir studijas.

 

Ar pandemija daro įtaką stojimo procesui? Ar stojimai į aukštąsias vyksta?

Pandemija nedaro įtakos stojimo procesui ir stojimai vyksta, pilnu tempu. Jau dabar gavome informacijos iš universitetų, jog jie susilaukė daugiau stojimo anketų iš Europos Sąjungos studentų, negu praeitais metais, tokiu pačiu laiku! Todėl ir tave norime paskatinti – nesnausk! Stojimai jau yra prasidėję ir mes rekomenduojame stojimo anketą atsiųsti kuo ankščiau! Tai padaręs, atsakymą iš aukštosios gausi greičiau ir galėsi pradėti ruoštis studijoms, tiek morališkai, tiek praktiškai, pavyzdžiui, ieškotis būsto. Taip kad deadline‘o laukti tikrai neverta.

Jau daug metų Kastu stojimo procesą organizuoja pilnai online'e. Tad viskas ką tau reikia padaryti, tai užpildyti KASTU STOJIMO ANKETĄ ir ją išsiųsti. Nori pasikonsultuoti? Užsiregistruok į ONLINE konsultaciją, kurios metu aptarsime visus tavo stojimą liečiančius reikalus.

Kaip COVID – 19 paveiks mano studijų pradžią?

Be abejonės, pasaulinė pandemija buvo didžiulis įššūkis viso pasaulio švietimo sistemomis. Mokslai buvo perkelti į virtualią aplinką ir ne visi pirmakursiai turėjo galimybę lankyti paskaitas gyvai. Tačiau, prasidėjusi pasaulinė vakcinacija, panašu, kad po truputį grąžins studentus į auditorijas! Jau gavome pozityvių naujienų iš savo partnerių universitetų!

Danija

Šiuo metu Danijoje, kaip ir daugumoje Europos valstybių, yra paskelbtas karantinas. Tačiau, susirgusiųjų skaičiai krenta, kaip ir buvo planuota. Taip pat, Danija pradėjo skiepyti savo piliečius gruodžio mėnesį.

Danijos sveikatos ministerija planuoja, kad iki šių metų liepos 27 dienos visi (norintys skiepytis) Danijos piliečiai, kuriems yra virš 16 metų, jau bus gavę dvi  COVID – 19 vakcinos dozes. O tai reiškia, kad nuo rugsėjo Danijos universitetai jau galės saugiai sutikti į universitetą grįžtančius, ir naujai atvykstančius studentus.

Nyderlandai

Šiuo metu Nyderlanduose taip pat paskelbtas griežtas karantinas. Tačiau sergančiųjų skaičiai taip pat po truputį mažėja.

Per 2021 metus Nyderlanduose planuojama vakciną pasiūlyti visiems piliečiams, kuriems yra daugiau nei 18 metų.

Atnaujinta (03.15): Iki Liepos 1 dienos Nyderlandų vyriausybė suplanavusi paskiepyti visus suaugusius piliečius, tarp jų ir tarptautinius studentus! Jau dabar Nyderlanduose paskiepyta daugiau negu 1.6 milijonų žmonių. Ir dar geresnės naujienos - visiems naujai į šalį atvykstantiems tarptautiniams studentas bus pasiūlyta pasiskiepyti iš karto, jau rugpjūčio/rugsėjo mėnesiais. Šios pozityvios naujienos leidžia prognozuoti, kad nuo rugsėjo po truputį bus grįštama prie įprasto studentiško gyvenimo. 

Daugiau informacijos apie vakcinaciją Nyderlanduose rasi ČIA

 

Apibendrinimas

Taigi su vakcina ateina ir pozityvios naujienos - kaip visada, mokslas išgelbės pasaulį! Tad ir tu nesnausk, kad ir kaip šis karantinas visus mus užmigdė ilgam žiemos miegui, laikas keltis ir pradėti rūpintis savo ateitimi! O kaip dar geriau tai padaryti, jeigu ne įgyjant išsilavinimą vienoje iš šių šalių? Juk Danijos ir Nyderlandų švietimo sistemos yra tarp 15 stipriausių švietimo sistemų PASAULYJE.

 

Turi bet kokių klausimų apie stojimą? Drąsiai kreipkis į mus!
Virginija Dargė
Studijų užsienyje koordinatorė
Virginija Dargė
Vytautas Murauskas
Studijų užsienyje koordinatorius
Vytautas Murauskas
arrow
arrow