Studento istorija

Gabrielė Vilčinskaitė

Gabrielė Vilčinskaitė

Šalis
Denmark
Universitetas
Aarhus University
Programa
Economics and Business Administration
Diplomo laipsnis
Bachelor

Apie išvažiavimą studijuoti į užsienį svajojau jau seniai. Mane visuomet žavėjo kelionės ir studijos anglų kalba kitoje šalyje, galimybės, kurias gali suteikti ateityje. Maždaug 10 klasėje pradėjau planuoti tolimesnius savo žingsnius stojimui į užsienį ir ėmiau ieškoti universitetų, kurie tenkintų mano poreikius. Vienai ieškoti pasirodė gan sudėtinga, tad kreipiausi pagalbos į Kastu.lt komandą, kuri padėjo išsirinkti tarp 3 šalių - Anglijos, Olandijos ir Danijos. Palyginusi universitetų vertinimus, galimybes, pabaigus specifiškas studijas bei kainas, nusprendžiau išvykti į Danijos antrą pagal vertinimą universitetą - Aarhus universitetą, kuris taip pat patenka į geriausių pasaulyje universitetų Top-100. Visuomet domėjausi verslu ir ekonomika, tad „Economics and business administration“ studijų kryptis pasirodė tinkamiausia.
Stojimo procesas užtruko keletą mėnesių, nes reikėjo daug sužinoti apie stojimo etapus, papildomas studijas IELTS testui (kurį šiame universitete reikia išlaikyti bent 6,5 įvertinimui), ruošti reikiamus dokumentus ir ieškoti vietos apsistoti, bet pradėjus planuoti bent du mėnesius prieš stojimo pradžią savo veiksmų planą - viskas įmanoma ir be jokio streso.
Dabar esu Aarhus universiteto studentė, studijos yra informatyvios ir įdomios, mane žavi tai, jog grupėje žmonės yra iš skirtingų šalių, kultūrų, kiekviena diena atneša vis naujų potyrių ir  nesigailiu nei viena diena praleista čia.  Dėstytojai malonūs ir visada pasiruošę padėti, kiekviena paskaita yra įdomi. Tiems, kurie abejoja dėl studijų pasirinkimo Lietuvoje ar Danijoje - Lietuvoje jus taip pat paruoš būti gerais specialistais, tačiau studijos užsienyje suteikia kultūrinį suvokimą, moko varijuoti tarp skirtingų kultūrų ir šalių požiūrių, elgesio. Taip pat, tai yra pati geriausia gyvenimo patirtis tiek mokslo prasme, tiek socialine.

Svarstantiems apie studijas užsienyje patarčiau - svarbiausia gerai išsistudijuoti mokymo programas ir pasidomėti apie vietą, į kurią vykstate, ką jums universitetas suteiks pabaigus studijas, nes tik žinodami savo galutinį studijų tikslą jūsų laiko ir studijų planavimas eisis sklandžiai.
 
Atgal į sąrašą
Kita istorija