Studento istorija

Lidija Čiakaitė

Lidija Čiakaitė

Šalis
Netherlands
Universitetas
Radboud University
Programa
Psychology
Diplomo laipsnis
Bachelor

Pirmą kartą apie studijas užsienyje pradėjau galvoti 12 klasėje, kai mano mokykloje pasirodė Kastu. Iš pradžių norėjau save išbandyti ir tiesiog užpildžiau anketą dėl įdomumo.

Vėliau labiau pasidomėjau galimais variantais ir pakalbėjau su porą žmonių, kurie paskatino mane žengti pirmą rimtą žingsnį į studijas užsienyje. Olandiją pasirinkau, nes ji maža ir jauki šalis, iš dalies primenanti Lietuvą. Įstoti į Radboud university nebuvo sunku, tačiau reikėjo parodyti pasiryžimą ir motyvaciją. Kastu išties pagelbėjo su stojimu, sutvarkė visus reikiamus dokumentus, man tereikėjo viską užpildyti laiku. Galiu drąsiai pasakyti, kad nesigailiu savo sprendimu ir pirmieji studijavimo mėnesiai tikrai paliko įspūdį, daug praktikos, šilti žmonės, įdomios paskaitos.

Manau pirmieji du mėnesiai buvo įdomus, tačiau tuo pačiu ir reikalaujantys daug individualaus darbo. Dvejojantiems abiturientams galėčiau patarti nebijoti, nes tai didžiulė galimybė išbandyti save, įgyti daug patirties bei susipažinti su daugybę žmonių iš visų pasaulio kraštelių.

Atgal į sąrašą
Kita istorija