Studento istorija

Inesa Buivydaitė

Inesa Buivydaitė

Šalis
Denmark
Universitetas
UCL University College
Programa
Service, Hospitality and Tourism Management
Diplomo laipsnis
AP degree
Studijuoti  užsienyje norėjau nuo 16 metų. Skaičiau begalybę straipsnių apie visas šalis ir akį patraukė Danija. Draugai, kurie gyveno čia, visuomet puikiai atsiliepė apie šią šalį, todėl net nekilo abejonės, kad ji yra laimingiausias užsienio kampelis. Didžiulę įtaką norui studijuoti Danijoje padarė tai, jog studijos čia yra nemokamos, bet kaip žinoma, pragyvenimas yra brangus. Įstoti į šį universitetą nebuvo sunku, kadangi man padėjo geriausia KASTU komanda, kuri buvo visuomet pasiruošusi atsakyti į visus mano net kvailiausius klausimus. Žinoma, daug kas priklauso ir nuo savęs, vien dėl to, kad ši grupė puikiai atlieka savo darbą, nereiškia, kad vienu spragtelėjimu pateksi ten, kur nori. Asmeninės žmogaus pastangos yra svarbiausios, o jas tikrai pastiprina ši puiki organizacija.
Pirmų studijų mėnesių įspūdžiai - nerealūs! Studijos atitinka mano lūkesčius, žmonės čia patys nuostabiausi, susirinkę iš visų pasaulio kampelių, universitetas be galo modernus ir patogus, čia suteikiama visa pagalba studentui ir dėstytojai yra lyg draugai. Pirmieji išlaikyti egzaminai nebuvo sunkūs, kadangi visada dirbame grupėse, galime vienas kitą papildyti, o jei ko ir nesuprantame, dėstytoja visuomet atsakys į visus iškilusius klausimus! Tai man labiausiai ir patinka - kito žmogaus supratimas, visuomet ištiesiama pagalbos ranka ir žinoma didžiulė, erdvi universiteto aplinka. 
Galiu drąsiai pasakyti, jog šis periodas yra man vienas iš nuostabiausių, kartais negaliu suvokti, jog aš Danijoje, tai atrodo be galo ""wow"", bet širdyje visuomet jaučiu tą begalinį džiaugsmą, jog turėjau ir vis dar turiu galimybę čia būti. Mano didžiausios rekomendacijos būtų nevaržyti savęs, nekreipti dėmesio į tai, ką sako aplinkiniai, judėti pirmyn ir siekti užsibrėžto tikslo. Gyvenimas nesibaigia ties vienu sprendimu - visuomet viską galimą pakeisti, bet iš visos širdies galiu teigti, jog studijos užsienyje suteikia žmogui daug  daugiau nei galite įsivaizduoti! SĖKMĖS!
Atgal į sąrašą
Kita istorija