10 vietų, kurias privalai aplankyti studijuodamas Anglijoje

2019-08-13
Vasaros atostogos jau įpusėjo, tad laikas ruoštis studijoms Anglijoje ir pradėti nuosekliai planuoti kur, su kuo ir kaip leisi laisvalaikį. Sunku įsivizduoti šią šalį be Big Ben‘o, raudonų dviaukščių autobusų ir tokios pat spalvos telefonų būdelių, tiesa?
Šį kartą norime palengvinti tavo laisvalaikio planavimą ir parekomenduoti įdomias bei netradicnes vietas, kurias privalo aplankyti kiekvienas Anglijos studentas, vietas, kurios užgniaužia kvapą ir priverčia dar kartą pasidžiaugti, kokioje nuostabioje šalyje Tu jau studijuoji!

 

 

1. Lizardo pusiasalis (angl. Lizard Peninsula)

Prasidėjus mokslo metams, kol dar neužklupo sesija ir oras džiugina šiluma, privalai aplankyti piečiausią Anglijos tašką – Lizardo pusiasalį. Ramybė ir poilsis garantuoti, o kerinčio grožio kraštovaizdis privers susimąstyti, ar tikrai esi Anglijoje. Po savaitgalio šiame miestelyje, garantuojame – studijų savaitė prasidės lengviau nei įprastai.

 

2.  Birmingemo biblioteka (angl. Library of Birmingham)

Koks studentas, neaplankęs vienos įspūdingiausių Anglijos bibliotekų? Anglijoje gali rasti šimtus skirtingų bibliotekų, nuo pačių seniausių, dvelkiančių Anglijos istorija, iki pačių moderniausių. Apsilankymas bent vienoje, kaip tikram studentui, yra privalomas. Birmingemo biblioteka išsiskiria šiuolaikiniu dizainu ir yra didžiausia (pagal plotą) viešoji biblioteka Europoje. Tai vieta, apimanti kultūrą plačiąja prasme – biblioteka ir meno kūrinys viename. Jokioje Anglijos bibliotekoje nerasi tokio plataus knygų pasirinkimo kaip čia, skaitytojams yra prieinami net 400tūks. knygų!

 

3. Ežerų rajonas (angl.The Lake District)

Užsisėdėjus universitete ir ieškant vietos aktyviam laisvalaikiui – rekomenduojame ežerų rajoną, kuris gali didžiuotis net dviem titulais – auksčiausio Anglijos kalno ir ilgiausio ežero. Kopimai į kalnus, žygiai pėsčiomis ar vandens pramogos – kiekvienas ras sau labiausiai tinkantį laisvalaikio praleidimo būdą.

 

4. Istorijos muziejus (angl. Natural History Museum)

Domina pasaulio raida? Knygos nesuteikia užtektinai informacijos? Ne bėda! Būdamas Anglijoje apsilankyk Istorijos muziejuje, kuriame saugoma daugiau nei 70 mln. eksponatų, susijusių su žemės raida. Pavyzdžiui, 8,62 metrų ilgio milžiniškas kalmaras, mėnulio uoliena ar žmonių, gyvenusių prieš 2 mln. metų, kaulai. Skamba įspūdingai, tiesa?

 

5. Batho miestas (angl. City of Bath)

Nedidelis ir senove alsuojantis Batho miestelis, yra labiausiai žinomas dėl 2 tūkst. metų senumo Romėnų vonių, įkurtų prie karštųjų versmių šaltinio. Miestas išsiskiria savo atmosfera ir yra puiki vieta norintiems pailsėti, išvysti Anglijos kaimo kraštovaizdį ir pasigrožėti netradicine miesto architektūra, kuri yra įtraukta į UNESCO pasaulio paveldo objektų sąrašą. 

 

6. Edeno projektas (angl. The Eden project)

Norint pravėdinti galvas nuo knygų ir mokymosi, siūlome aplankyti Edeno projektą - unikalių dirbtinių biomų kolekciją, kurioje yra nuostabi augalų kolekcija iš viso pasaulio. Ne, tai ne botanikos sodas, tai didžiulis kompleksas, kurį sudaro didžiuliai kupolai, atrodantys kaip masyvūs iglu formos šiltnamiai. Kiekviename kupole yra tūkstančiai skirtingų augalų rūšių iš skirtingų pasaulio regionų. Be to, šioje vietoje yra organizuojami fantastiški meno renginiai ir koncertai.

 

7. Longlyto gyvatvorių labirintas (angl. Longleat Hedge Maze)

Tiems, kurie po sunkios savaitės vis dar jaučiasi nepavargę ir turi užtektinai jėgų, siūlome aplankyti ilgiausiu pasaulye tituluojamą Longlyto gyvatvorių labirintą. Teigiama, kad greičiausiai ištrūkti iš labirinto galima per 20minučių. Ilgai nelauk ir išmėgink save, galbūt pavyks pasiekti naują rekordą.

 

8. Kembridžas (angl. Cambridge)

Dauguma, išgirdę Kembridžo miesto pavadinimą, iš karto pagalvoja apie Kembridžo universitetą, vieną žymiausių pasaulyje ir patį seniausią Anglijoje, įkurtą dar XIII a. Norintiems pajusti senovinę Anglijos mokslo dvasią ir pasijusti tikru Anglijos studentu, rekomenduojame aplankyti Kembridžą nieko nelaukiant – įspūdžiai garantuoti.

 

9. Vintono galerija (angl. The winton gallery)

Dar viena rekomendacija – Vintono galerija, vieta, kurioje sužinosi apie matematikos pasaulį pačia plačiausia prasme, nuo pardavėjų iki būriuotojų, nuo inžinierių iki bankininkų, nuo lošėjų iki sodo dizainerių. Galerijoje papasakos, kokią įtaką matematikos pasaulis turėjo dizaino, maisto ar naujųjų techologijų sritims, išgirsi keisčiausias matematikų idėjas ir tai, kaip nepastebimai jos pakeitė mūsų kasdienybę. Beje, galerija išsiskiria neįprastu interjeru, kuriame jausiesi lyg kosmose.

 

10. Lydenholo turgus (angl. LeadenHall Market)

Nepagalvok, kad tai eilinis turgus, tai pats seniausias Viktorijos laikų turgus, išlikęs nuo XIVa. Deja, pastaroji istrorija buvo užgožta ir dabar ši vieta yra žinoma iš Hario Poterio filmų, kur buvo filmuojamos magiškos scenos. Net jei nesate Hario Poterio filmų gerbėjai – ši vieta pakerės savo didinga ir magiška atmosfera.