Nepamirštama kelionė į Kiniją

2019-11-08
Lapkričio 4 dieną prasidėjo nepamirštama, 10 dienų trunkanti HUST Kinų kultūros pažinimo stovykla (angl. HUST Chinese Culture Immersion Camp), skirta 25 moksleiviams iš Lietuvos ir Lenkijos.

Ši stovykla – tikras kultūrų susiliejimas, o moksleiviams – nuostabi ir įspūdžių kupina kelionė tolimos Azijos šalies kultūros pažinimo keliu.

 

Atidarymo ceremonija

Atidarymo ceremonijoje kalbėjęs School of International Education dekanas Liu Junhua savo kalboje pristatė universitetą ir kvietė būsimuosius studentus apsvarstyti galimybę studijuoti šiame universitete ir teigė tikintis, jog moksleiviai priėmė teisingą sprendimą atvykdami į šią stovyklą.

Kelionės koordinatorė, atstovė iš Lenkijos Kastu International padalinio, Natalia dėkingumą už svetingą priėmimą universitetui išreiškė sklandžia kinų kalba ir pasidalino savo patirtimi – prieš penkerius metus pati pradėjo studijas Kinijoje.

Moksleivių įspūdžiai

Moksleivė Diana prisipažino, kad studijos Kinijoje – sena ir ilgai puoselėta jos svajonė. Mergina buvo sužavėta Kinijos žmonių entuziazmo – tai ją paskatino aktyviai dalyvauti kinų kultūros pažinimo užsiėmimuose.

Kitas moksleivis iš Lenkijos – Jedrzej Piotr atskleidė, kad vienintelis būdas pažinti kinų kultūrą prieš kelionę buvo informacija internete, tad dalyvavimas stovykloje – nuostabi galimybė pagilinti žinias apie Kiniją ir susirasti kinų tautybės draugų.

Daugiau informacijos apie stovyklą ir pirmuosius įspūdžius rasi ČIA.