Viešas Kastu anglų kalbos testas

2019-11-11
Organizacija Kastu International kviečia visus Lietuvos vienuoliktokus ir dvyliktokus patikrinti savo anglų kalbos žinias laikant Kastu anglų kalbos testą. Testas vyks gruodžio 7-15 dienomis.

3 Priežastys, kodėl tau verta laikyti Kastu testą

1. Pasitikrinsi savo anglų kalbos žinias

Po testo sužinosi:

  • Kastu testo rezultatus balais;
  • Prognozuojamus Anglų kalbos brandos egzamino rezultatus;
  • Prognozuojamus IELTS testo rezultatus;
  • Savo anglų kalbos lygį pagal Europos kalbų aplanką (nuo A1 iki C2).

2. Įgausi patirties

  • Sužinosi, ką reiškia laikyti aukšto lygio testą, sudarytą Kembridžo egzaminų centre!
  • Tai bus treniruotė prieš brandos egzaminų laikymą – į kitus testus ir egzaminus vyksi žinodamas ko tikėtis.
  • Apie tavo rezultatą niekas nesužinos, jei nepasiseks ir būsi nepatenkintas savo rezultatu – galėsi testą perlaikyti.

 

3. Būsi išlaikęs testą, kurio pakanka stojant į užsienio aukštąsias

Kastu anglų kalbos testo balo pakanka stojant į daugelį Kastu atstovaujamų universitetų užsienyje. Jei išlaikysi Kastu testą – jis tau bus užskaitytas stojimo proceso metu. Kastu testas galioja du metus nuo laikymo datos. Universitetus, kurie pripažįsta Kastu testą, rasi čia.

 

IŠBANDYK SAVE IR SAVO ŽINIAS – patirtis garantuoja mažesnį stresą!

 

Kastu anglų kalbos testas

Kastu anglų kalbos testas yra sudarytas Kembridžo universiteto egzaminų centre (Cambridge English Language Assessment) ir jį sudaro:

  • Klausymas (Listening)
  • Skaitymas (Reading)
  • Gramatika (Use of English).

Testo trukmė – 120 min.

 

Testo laikymo kaina – tik 5 €

Įprastas Kembridžo universiteto egzaminas kainuoja 150 €. Tu turi neeilinę progą už žemą kainą išmėginti savo jėgas laikant Kembridžo universiteto egzaminų centro testą!

Simbolinis mokestis skirtas išfiltruoti motyvuotus moksleivius ir padengti dalį testo organizavimo kaštų. Mokestį reikės sumokėti testo laikymo dieną.

 

Dažniausiai užduodami klausimai

 Kaip pasiruošti Kastu testo laikymui?
  1. Bent po truputį kalbos kasdien! Kad galėtum laisviau bendrauti angliškai ir pasiruošti testui, turi susigyventi su kalba – priprasti prie jos, padaryti ją sava ir nebijoti jos. Tad patariame kasdien bent šiek tiek laiko skirti kalbai. Tai nebūtinai turi būti realus mokymasis, pakaks ir mėgstamo serialo žiūrėjimo arba dienos naujienų skaitymo anglų kalba. Esmė – pagal galimybes nepraleisti nė dienos be anglų kalbos praktikavimo.
  2. Būtinai atidžiai peržiūrėk testo pavyzdžius, kurie bus atsiųsti prieš testo laikymą! Tai padės susidaryti bendrą vaizdą, kaip atrodys būsimas testas ir nepulti į paniką testo laikymo dieną. Testo metu būtinai atidžiai skaityk, ko tavęs prašo kiekvienoje užduotyje :)
  3. Išgirsti ir suprasti!Podcast‘ai arba muzika – naujos kalbos klausymo įgūdžių variklis. Atėjus interneto erai, labai geras klausymosi žinių šaltinis tapo internetinės radijo ir pokalbių laidos arba podcast‘ai. Juose pašnekovai aptaria pasaulines aktualijas, kalba įdomiomis temomis. Klausydamasis jų tuo metu, kai kur nors eini ar važiuoji, nejučia lavinsi klausymosi įgūdžius bei plėsi pasaulėžiūrą ir bendras žinias apie pasaulį. Jeigu įvestum į Google “english podcasts” rastum tikrai daug rezultatų. Štai keli iš jų: English as a Second Language PodcastPodcasts in EnglishBritish Council Podcasts.
  4. Išmok atrinkti tai, kas nebūtina! Kai gauni tekstą testo metu, pirma mintis – kiek daug yra nežinomų žodžių. Tada ir ateina pirmi panikos požymiai. Nusiramink – paslaptis yra paprasta: visų teksto žodžių žinoti ir nereikia. Pakanka suvokti teksto prasmę ir pagrindinę mintį, o atskirus žodžius galima arba suprasti bendrame kontekste, arba net apskritai ignoruoti. Taigi, kai skaitai tekstą, pirmiausia „nuskenuok“ jį akimis. Pabandyk suprasti viso teksto esmę. Ir tik po to pradėk gilintis į konkrečias teksto pastraipas bei atsakinėk į pateiktus klausimus.
  5. Use of english – nekalk taisyklių mintinai! Stenkis jas pritaikyti ir panaudoti praktiškai. Pravartu prie kiekvienos taisyklės stengtis įsiminti pavyzdžius: sakinius, žodžių junginius, atskirus žodžius. Įsiminęs vieną iš tokių pavyzdžių, žinosi, kaip rašomi kiti panašūs pavyzdžiai. Kuo daugiau užduočių su įvairiausiomis gramatinėmis taisyklėmis atliksi, tuo geriau jas įsiminsi :)
  6. Nusiteik pozityviai ir prieš testą būtinai pailsėk ir gerai išsimiegok! Pagrindinė laikančių testą klaida – didelė rezultatų baimė. Pirmiausia – sutelk dėmesį į pasiruošimo testui procesą, daryk tai nuoširdžiai. Juk tu vyksi studijuoti anglų kalba ir tai darysi tik dėl savęs – paversk mokymąsi malonumu:) Galiausiai, nesimokyk paskutinę naktį prieš testą. Leisk mintims ir žinioms „susigulėti“ – būsi labiau emociškai pasiruošęs testui nei praleidęs bemiegę naktį prie knygų ir gramatinių taisyklių.
Kodėl turėčiau laikyti Kastu testą dabar, jeigu išsiuntęs stojimo anketą jį galėsiu laikyti nemokamai vėliau?

Šis Kastu anglų kalbos testas vyks skirtinguose Lietuvos miestuose, tad tavo patogumui testą geriau laikyti dabar (reikės įveikti mažesnius atsumus). Be to, anksčiau išlaikysi – ramiau miegosi, kadangi išlaikius šį, pakartotinai testo vasario/kovo mėnesį laikyti nebereikės :)

Kada sužinosiu testo rezultatus?

Testo rezultatai bus paskelbti gruodžio mėnesį.

Kada bus organizuojami nemokami Kastu anglų kalbos testo laikymai?

Pirmas nemokamas Kastu testas bus organizuojamas vasario viduryje ir kiekvieną menesį po jo. Pakvietimus į nemokamą Kastu testą gaus tik tie, kurie užpildys ir išsiųs Kastu stojimo anketą.

Jeigu nelaikysiu Kastu testo dabar, ar galėsiu jį laikyti veliau?

Žinoma.

Kodėl šis testas mokamas, ar kitas bus nemokamas?

Simbolinis mokestis skirtas išfiltruoti motyvuotus moksleivius ir padengti dalį testo organizavimo kaštų. Kitas Kastu testas bus nemokamas tiems, kurie užpildys ir išsiųs Kastu stojimo anketą ir bus organizuojamas Vilniuje ir Klaipėdoje.

Kyla daugiau klausimų? Susisiek!
Virginija Dargė
Studijų užsienyje koordinatorė
Virginija Dargė
Vytautas Murauskas
Studijų užsienyje koordinatorius
Vytautas Murauskas
arrow
arrow