Sėkmės istorija

Artūras Žagaras

Artūras Žagaras

Šalis
England
Universitetas
university of your choice (UK)
Programa
Program of your choice (No.1)
Darbo vieta
„Philip Morris Baltic“ verslo analitikos vadovas
Diplomo laipsnis
Bachelor

Studijuoti į Angliją buvau išvykęs prieš dešimt metų. Norėjau išbandyti save užsienyje, įveikti iššūkius, pasinaudoti tarptautinėmis galimybėmis ir geriau pramokti anglų kalbos. Tačiau studijos svetur davė kur kas daugiau!

Turėjau prielaidą, kad išsilavinimas užsienyje svaresnis bei pranašesnis nei Lietuvos aukštosiose mokyklose. Be to, mane stipriai palaikė svetur magistro studijas baigusi sesuo: ji tikino, jog įgysiu visokeriopos patirties. Todėl užpildžiau paraiškas per „Kastu International“ ir įstojau į Business Economics programą.

Bestudijuodamas įgijau daugybę pomėgių: nors Lietuvoje žaisdavau tik krepšinį, Anglijoje išbandžiau kitas sporto šakas – pavyzdžiui, boksą, futbolą, sportinių automobilių lenktynes.
Taip pat mokiausi prancūzų, ispanų kalbų. Anglijoje užklasinė veikla tiesiog „kunkuliuoja“ nuo įvairovės – norint visur suspėti, ko gero, reikėtų mesti mokslus!

Manau, kad studijuodamas Lietuvoje neišgirsi šitiek įvairių nuomonių, neturėsi galimybės dirbti su be galo skirtingais žmonėmis iš viso pasaulio. Kultūrinė įvairovė buvo vienas didžiausių studijų privalumų, labiausiai praplėtęs mano akiratį.

Taip pat pasinaudojau „Erasmus+“ programos galimybe: išvykau į Paryžių, kur susipažinau su dar daugiau puikių, įvairių tautybių žmonių. Per trejus studijų metus užmegztas pažintis palaikau ir šią dieną: be įgytų žinių šios tarptautinės pažintys – vienas svarbiausių dalykų, kuriuos parsivežiau atgal į Lietuvą!

Po studijų Anglijoje nelikau. Užsienio diplomas leido pačiam rinktis, kur norėčiau dirbti – CV nesiunčiau desperatiškai, o nusitaikiau į tą darbo vietą, kuri labiausiai domino. Prabėgo vos keli mėnesiai, ir jau buvau įsidarbinęs tarptautinėje įmonėje. Šiuo metu esu vienos didžiausių užsienio investuotojų šalyje „Philip Morris Baltic“ verslo analitikos vadovas.

Dalyvaudamas darbo atrankose jutau daugybę mokslo užsienyje privalumų. Man buvo kur kas lengviau įsilieti į kasdienę tarptautinės įmonės veiklą: neliko kalbos barjero, išaugo pasitikėjimas savimi.

Studijos Anglijoje suteikė ne tik akademinių žinių, bet ir sudarė puikias sąlygas tobulinti viešojo kalbėjimo bei komandinio darbo įgūdžius.

Ieškodamas darbo sužinojau, kad atrinkdami gyvenimo aprašymus kai kurie darbdaviai patikrina, ar kandidatas yra studijavęs užsienyje: jeigu ne, šis neturi šansų būti pakviestas nė pirmajam pokalbiui!

Tiesa, baigęs bakalaurą stačia galva nenorėjau „nerti“ į magistro studijas. Todėl tik 2017 m. rudenį pradėjau vadovų magistratūros (EMBA) studijas ISM universitete – po jų planuoju išvykti į užsienį bei įgauti tarptautinės patirties dirbdamas su stambesniais projektais didesnėje rinkoje. Tačiau išvažiuoti siekiu turėdamas aiškią užduotį: dabartinės įmonės viduje ir su apibrėžta trukme, o ne laimės ieškoti.

Patarimas dvejojantiems, ar studijuoti užsienyje, būtų vienintelis – išsirinkti širdžiai artimą šalį bei kultūrą ir nedvejojant pildyti paraišką studijoms pradėti! Per tuos trejus ar ketverius studijų metus gimtinė niekur nedings. O užsienyje įgytos žinios bei patirtys stipriai prisidės kuriant geresnį bei šviesesnį nepriklausomos Lietuvos rytojų.

Atgal į sąrašą
Kita istorija