Sėkmės istorija

Gintaras Samuolis

Gintaras Samuolis

Šalis
England
Universitetas
university of your choice (UK)
Programa
Program of your choice (No.1)
Darbo vieta
CFO at GetJet Airlines
Gyvenamoji vieta
Vilnius, Lithuania
Diplomo laipsnis
Bachelor
Esu labai patenkintas studijų užsienyje kokybe. Jos skatino savarankiškumą, iššūkių paieškas ir savirealizaciją, taip pat – suteikė koncentruotas (mano atveju – verslo) žinias. Taigi, pagrindinis pranašumas – įgytos platesnės pažiūros ir konkretesnės bei  funkcionalesnės žinios.

Baigus studijas užsienyje galimybės rasti darbą Lietuvoje priklauso nuo studijų metais įgytos patirties, užmegzto kontaktų tinklo, rinkos suvokimo. Todėl visada patartina domėtis kas vyksta "namuose". Gyvendamas užsienyje supratau, kad mūsų tauta save nuvertina. Dažnai užsienio spauda mūsų valstybę giria už vienokį ar kitokį žingsnį, neretai rašo apie daug pasiekusius mūsų tautos žmones, o mes namuose juos kritikuojame (kad ir kas jie bebūtų: menininkai, politikai ir pan.). Žmonėms reikia daugiau drąsos. Gyvendamas užsienyje išmoksti stebėti savo valstybę iš šalies, viso pasaulio kontekste. Tai padeda ne tik kasdieniame gyvenime, darbe, bet ir priimant sau svarbius sprendimus.

Pagrindinis patarimas abejojantiems: kada, jeigu ne dabar? Kada išdrįsite pažinti naujus kraštus, įvairius žmones? Tai suteikia didelį konkurencinį pranašumą nesvarbu kur bebūtumėte, nesvarbu ką bedarytumėte! Didelės tarptautinės įmonės Lietuvoje ieško žmonių, kurie galėtų, suprastų, žinotų ir norėtų. Būkite tokie!

Atgal į sąrašą
Kita istorija