Sėkmės istorija

Domantas Šmaižys

Domantas Šmaižys

Šalis
Denmark
Universitetas
KEA - Copenhagen School of Design and Technology
Programa
Design Technology and Business
Darbo vieta
www.smaizysdomantas.com
Gyvenamoji vieta
Copenhagen, Denmark
Diplomo laipsnis
AP degree
„Atlikus praktiką vienoje Kopenhagos dizaino kompanijoje atradau savo talentą iš naujo ir mada pradėjo dominti kaip niekad ankščiau”

Dalyvavimas Kopenhagos mados savaitėje, specialus Danijos princesės Mary prizas “EyesOnTalents”, stilisto darbas KEA TV, dalyvavimas mados dizaino workshop’e Brazilijoje, Sao Paulo ir dar daug kitų su karjera mados dizaino pasaulyje susijusių pasiekimų kaupiasi 22-jų metų KEA – Copenhagen school of design and technology studento Domanto Šmaižio Linkedln profilyje. Kas lėmė šio jaunuolio sėkmę svečioje šalyje? Pastangos, talentas, darbas, komunikaciniai sugebėjimai, sėkmė? Kviečiame susipažinti su gabiu studentu, sugebėjusiu savo kūriniais patraukti Danijos mados pasaulio dėmesį.

 

Gal galėtum trumpai papasakoti apie save?

Aš esu Domantas, man 22 metai. Gyvenu Kopenhagoje jau ketvirti metai. Šiuo metu studijuoju bakalaurą  KEA-Copenhagen school of design and technology, Sustainable Fashion Design programą. Taip pat, dirbu mados asistentu Danijos “Sand Copenhagen” drabužių dizaino kompanijoje.

Kas pastūmėjo priimti sprendimą išvykti studijuoti į užsienio universitetą?

Priimti sprendimą pastumėjo noras pažinti kitą kultūrą, įgyti naujos patirties. Aš nemačiau, kad Lietuvoje galėčiau save realizuoti taip kaip galėčiau užsienyje. Taip pat Danija yra labai stipri dizaino srityje ir jis čia yra labai vertinamas.

Ar buvo sunku įstoti, o vėliau - adaptuotis svečioje šalyje?

Įstoti nebuvo sunku, visas stojimo procesas vyko internetu, lengvai suprantamas ir aiškus. Manau, kad patirtis ir gyvenimas Danijoje buvo puikiausia gyvenimo mokykla. Būdamas 19 metų turėjau išmokti pasirūpinti savimi, buvo labai įdomu pažinti naują kultūra, stengiausi integruotis ir, manau, tai puikiai pavyko.

Kodėl ir kaip nusprendei pasirinkti būtent savo studijuojamą programą?

Jau nuo mokyklos laikų aš domėjausi menais ir buvau kūrybingas. Jaučiau, kad ši sritis mane domina ir nusprendžiau, kodėl gi nepabandžius tai studijuoti ir gilinti žinias. Iš pradžių pradėjau studijuoti AP degree kaip Design Technologist, specializavausi mados dizaino srityje. Jeigu atvirai, pirmieji studijų metai man nelabai patiko, negalėjau savęs įsivaizduoti kaip mados dizaineriu, nejaučiau, kad esu stiprus šioje srityje. Vėliau, atlikus praktiką vienoje Kopenhagos dizaino kompanijoje atradau savo talentą iš naujo ir mada pradėjo dominti kaip niekad ankščiau. Po dviejų metų studijų pratęsiau savo studijas Sustainable Fashion Design srityje.

 

Užsienyje kartais gali pasijusti kaip maža žuvis dideliame vandenyne. Kaip tau pavyko su savo darbais patekti į Kopenhagos mados savaitę?

Dalyvavimas Kopenhagos mados savaitėje ir laimėjimas specialų prizą “EyesOnTalents” nominuotą Danijos Princesės Mary buvo mano didžiausias pasiekimas. Stipriausios Europos dizaino mokyklos išrenka po tris geriausius dizaino studentus dalyvauti šiame renginyje, galimybė laimėti ir būti pastebėtam pasauliniame lygyje. Kai sužinojau apie šią galimybę, tai tapo mano tikslas dėl kurio stengiausi būti pastebėtas akademijos bendruomenėje, nepriekaištingai atlikti ivairius projektus. Tam prireikė daug darbo, talento, ambicijų. Labai džiaugiuosi, kad akademija suteikė man šią galimybę. Šis laimėjimas suteikė išskirtinį pranašumą ieškant darbo pasaulinio lygio mados namuose.

Kokie tavo planai ateičiai? Ar planuoji grįžti į Lietuvą, ar norėtum likti Danijoje?

Planuoju pasilikti Danijoje, bandysiu stoti į Karališkąją Danijos menų akademiją, į magistro studijų programą. 

Gal turi patarimų jaunimui, kurie domisi studijomis užsienyje/ketina išvyksti studijuoti į kitą šalį?

Manau, nieko neprarasit jeigu išbandysit, o į Lietuvą visada galima sugrįžti! Mano patarimas tiems kas planuoja išvykti studijuoti užsienyje – būk pasiruošęs įgyti naujos ir neįkainojamos patirties.

Domanto darbus galite pamatyti puslapyje http://www.smaizysdomantas.com/ 

 

Pasiekimai

  • 2001 - Winner - Art festival "We are in fairy tale book" (Lithuania) 
  • 2007 - Finalist - conference "Read my story" (Lithuania) 
  • 2010 - Finalist - Kaunas City Olympics of Art "Maironis" (Kaunas, Lithuania) 
  • 2010 - Winner-  Collage Competition "Vytaute Žilinskaite (Kaunas, Lithuania) 
  • 2011 - Finalist - Kaunas city plein-air competition. "Freedom animals in a zoo" (Kaunas, Lithuania) 
  • 2011- Finalist-  Kaunas city plein air-project competition. "Feel the autumn of 2011" (Lithuania) 
  • 2011- Winner -Sculpture Competition. Kaunas artists' house (Kaunas, Lithuania) 
  • 2011 - Finalist - Kaunas City Olympics of Art . (Kaunas, Lithuania) 
  • 2012 - Personal gratitude from Kaunas City Mayor Andrius Kupcinskas. For active participation in art project and representing the country (Kaunas, Lithuania) 
  • 2014 - Finalist - "Beyond Silent". 60 seconds festival Copenhagen (Copenhagen. Denmark)
  • 2015 - Finalist - Designers’ Nest Show & Award August 2015.  (Copenhagen. Denmark)
  • 2015 - Winner of Special EyesOnTalents award presented by Danish Crown Princess Mary, - Designers’ Nest Show & Award August 2015 (Copenhagen. Denmark)
  • 2016 - Winner - Best Bachelor Project "Design For Change" together with Akvile Milaknyte . KEA - Copenhagen School Of Design And Technology .(Copenhagen, Denmark)
Atgal į sąrašą
Kita istorija