Sėkmės istorija

Titas Budrys

Facebook
tito.budrys

Titas Budrys

Šalis
England
Universitetas
St Andrews University (Scotland)
Programa
Financial Economics (BSc)
Darbo vieta
Lietuvos bankas - Europos reikalų skyriaus vyresnysis specialistas
Gyvenamoji vieta
Vilnius, Lithuania
Diplomo laipsnis
Bachelor

Lietuvos darbdaviai užsienyje baigtas studijas itin vertina. Jie dažnai tikisi, jog toks darbuotojas turės kokybiškesnių žinių bagažą, geriau mokės užsienio kalbas, greičiau adaptuosis, bus atviresnis naujovėms ir rodys daugiau iniciatyvos. Būtent naujai įgytos asmeninės savybės – didžiausias studijų užsienyje privalumas. Šias savybes daugiausiai lemia savarankiško gyvenimo užsienyje patirtis.

Studijų užsienyje metu susiformavusi asmenybė gali greitai prisitaikyti naujoje šalyje, naujoje darbovietėje, lengviau susipažinti su žmonėmis, taip pat moka puikiai moka bent vieną užsienio kalbą. Visa tai vėliau tampa dideliu privalumu darbo rinkoje.

Akivaizdu, užsienio universitete įgytas diplomas padės susirasti darbą arba bent jau padidins šansus būti pakviestam į darbo pokalbį. Tačiau svarbu suprasti, jog pradėjus dirbti, joks diplomas nebepadės, o darbdavys vertins tik įdėtas pastangas ir asmenines savybes. Visas asmenines savybes galite ugdyti (pvz. gyvenant ar studijuojant užsienyje), o noras stengtis atsiras pasirinkus patinkančią specialybę.
Bene svarbiausias dalykas - išsirinkti patinkančią studijų kryptį. Skirkite tam kuo daugiau laiko ir minčių! Tokiu atveju bus lengviau ir įdomiau studijuoti, o vėliau ir dirbti pagal pasirinktą specialybę. Pradėti galite ir nuo klausimo sau, kokia veikla gyvenime norėtumėte užsiimti, jei neegzistuotų pinigai. Jau pasirinkusiems – patarčiau nedvejoti. Jūsų norai ir supratimas keisis dar daug kartų gyvenime, todėl geriau veikite, o ne laukite nušvitimo, nebijokite suklysti.

Patarimas kiekvienam moksleiviui bent trumpai pagyvenkite užsienyje! Nesvarbu ar tai būtų studijos, darbas, atostogos.

Jei turite galimybę – išbandykite viską!

Atgal į sąrašą
Kita istorija