Sėkmės istorija

Mindaugas Vaupšas

Mindaugas Vaupšas

Šalis
Denmark
Universitetas
Aalborg University
Programa
Medialogy
Darbo vieta
“Adform Lithuania”, Rich Media Certification Specialist
Gyvenamoji vieta
Vilnius, Lithuania
Diplomo laipsnis
Bachelor

Po studijų užsienyje į Lietuvos darbo rinką grįžęs studentas turi daug pranašumų. Iš savo patirties galiu teigti, jog darbdavį visų pirma sudomina ne baigta specialybė, bet faktas, kad žmogus yra studijavęs ir gyvenęs svetimoje šalyje.

Toks žmogus pasižymi platesniu mąstymu, supranta kultūrų skirtumus (tai labai svarbu dirbant skandinaviškoje įmonėje),  gali profesionaliau įvertinti savo įgytų žinių ir patirties vertą atlygį. Manau, man yra lengviau integruotis į įmonių kolektyvus, nes buvau mokytas būtent tų subtilybių – kaip būti komandos dalimi ne tik darbo srityje, bet ir gyvenimiškose situacijose. Taip pat, turi didesnį potencialą tapti komandos lyderiu, kuris galėtų įvertinti esamų darbų kiekį, racionaliau juos pasidalinti su kolegoms, kad darbai būtų atlikti laiku.

Darbdaviui svarbi asmenybė, kuri subrendo ir moka prisitaikyti prie besikeičiančios darbo aplinkos. Žinoma, svarbu specifinių kalbų mokėjimas pvz.: danų. O tokia patirtis kokybiškiausiai įgaunama tik studijuojant užsienio šalyje.

Mano patarimas abiturientams – visi be išimties turi bent trumpai pasimokyti užsienyje, pajusti kitonišką sistemą, praplėsti akiratį, susirasti naujų draugų, gal net rasti savo ateities darbą, kurio Lietuvoje tiesiog dar nėra!

Atgal į sąrašą
Kita istorija