Sėkmės istorija

Aleks Jokubauskas

Aleks Jokubauskas

Šalis
Denmark
Universitetas
Aarhus University
Programa
International Business
Darbo vieta
Danske Bank - GSL - Skyriaus vadovas
Gyvenamoji vieta
Lietuva, Vilnius
Diplomo laipsnis
Master
Pasirinkau studijas užsienyje, nes mano vizija buvo dirbti tarptautinėje įmonėje. Mano nuomone, studijos užsienyje suteikia begalę naujų patirčių ir praplečia akiratį.
 
Šiuo metu dirbu „Danske Bank“ Globalių paslaugų centre. Vadovauju komandai, kuri atsakinga už informacijos parengimą „Danske Bank“ klientus aptarnaujantiems vadybininkams Danijoje. Mes atliekame įvairius skaičiavimus ir paruošiame kitą vertingą informaciją apie „Danske Bank“ klientų finansinę situaciją, kad banko vadybininkas su klientu galėtų tai aptarti ir suteikti profesionalią konsultaciją paskolų klausimais.
 
Manau, pastarųjų metų profesinis augimas ir karjera ir yra mano pagrindinis pasiekimas. Per gana trumpą laiko tarpą (1,5 metų) tapau komandos vadovu.

 
Studijos užsienyje labai praplėtė mano požiūrį į skirtingas kultūras. Studijavau Danijoje, apsuptas žmonių iš įvairiausių pasaulio kampelių, pradedant nuo Latvijos, Estijos ir baigiant Portugalija, Afrika ir Kinija. Viena vertus, „Danske Bank“ yra Skandinaviškas bankas, šios įmonės kultūra ir vertybės yra labai artimos ir svarbios man, kaip darbuotojui. Skandinaviška organizacinė kultūra buvo vienas iš pagrindinių kriterijų, kodėl pasirinkau dirbti būtent čia. Antra, studijų užsienyje metu įgytas tarpkultūrinis supratimas labai praverčia dirbant globaliose komandose „Danske Bank“, kuomet kasdien tenka bendrauti su tiesiogine vadove Danijoje ir kolegomis iš skirtingų pasaulio šalių.
 
Svarstantiems studijuoti užsienyje patarčiau jokiais būdais nebijoti ir vienareikšmiškai tai padaryti. Galiu prisipažinti, kad pradžioje turėjau abejonių, ar išvykti, ar ne. Dabar tikrai žinau, - būčiau gailėjęsis, jei 12-oje klasėje nebūčiau priėmęs šio sprendimo.
Atgal į sąrašą
Kita istorija