Sėkmės istorija

Gintare Kaveckaite

Gintare Kaveckaite

Šalis
Denmark
Universitetas
Business Academy Aarhus
Programa
Multimedia Design
Darbo vieta
Vendana GmbH, Art Director
Diplomo laipsnis
AP degree

2008 - 2010 Business Academy Aarhus, Danija - Multimedia Design & Communication, AP Degree
2011 - 2014 ArtEZ Institute of Arts, Olandija - Art & Crossmedia Design, BA Degree

Studijų pasirinkimą užsienyje įtakojo mokyklos laikų draugių svajonė - trise planavom stoti ir studijuoti svetur. Galų gale likau tik aš. Tuomet ir įšvažiavau su savo laimingu bilietu studijuoti į Daniją. Studijas užsienyje pasirinkau dar ir todėl, kad Lietuvoje tuo metu nebuvo specialybės, kuri atitiktų mano norą - suderinti meną ir verslą. Studijavimas menų programą verslo akademijoje man atrodė kaip tobula galimybė. Tuo metu tai buvo ganėtinai nauja specialybė ir akademijoje į kurią įstojau. Tai buvo nauja ne tik mums, studentams, bet ir patiems dėstytojams. Be to, tai buvo tik 2 metų programa, kas, atrodo, yra pakankamai trumpas laiko tarpas studijoms. Bet pakankamai ilgas įgyti patirties bei suprasti, ar tai yra tikrai tai, ką norėsiu veikti toliau. 

Šiuo metu gyvenu Vokietijoje, Köln mieste. Kol kas dirbu art director kompanijoje, kuri realizuoja lėktuvų ir sraigtasparnių operacijas/skrydžius (Vendana GmbH). Nuo Liepos 1-os pradedu naują darbą kūrybinėje reklamos agentūroje (TabMo GmbH), kuri padeda valdyti perkamąjį procesą mobiliuoju telefonu. Turėsiu įkurti kūrybinę grupę Kiolne, nes šiuo metu jos egzistuoja tik Paryžiuje ir Londone. Tai šioks toks iššūkis. 

Kai kurie žmonės būdami 27-erių turi daug didesniu pasiekimų nei aš, bet kiekvienas savo keliu eina skirtingai. Aš nežinodama, ką ir ko tiksliai noriu po mokyklos baigimo, būdama 18-os, išvažiavau į Daniją ir nuo to laiko gyvenau lyg linksmuosiuose kalneliuose: studijos Danijoje, praktika Meksikoje, grįžimas į Lietuvą ir bandymas mokytis VGTU Nekilnojamo Turto Vadybą, Au-Pair pertrauka Maljorkoje, grįžimas į studijas Olandijoje, Erasmus Lenkijoje, kita praktika Kölne, na ir tolesnis gyvenimas Vokietijoje keičiant darbovietes ir pozicijas.
Danija nebuvo mano šalis. Galbūt todėl, kad pasirinktos studijos nebuvo tai, ko iš tiesų norėjau, gal todėl, kad žmonės ten man per daug mandagūs ir viskas per daug tobula. Tačiau ji man atvėrė galimybes į platesnius vandenis.
 
Olandija man buvo vieta, kur atradau tai, kas man iš tiesų patinka ir ką norėčiau veikti toliau. Manau, didžiausias pasiekimas ir buvo atrasti, ką noriu veikti gyvenime. Po to jau viskas klostosi savaime - kilimas laipteliais aukštyn. 

Manau studijos užsienyje tikrai įtakojo mano karjeros vystymąsi. Nors tapti grafiniu dizaineriu gali ir nieko nebaigęs, turėdamas kompiuterį ir interneto prieigą. Tačiau studijos yra ne tik diplomas, ir ne tik tai, ką tu gali daryti jas baigęs. Jos yra kur kas daugiau - kitų kultūrų pažinimas, tarptautinis draugų ratas visam gyvenimui, baimių įveikimas, savarankiškumas, dėstytojų patarimai bei patirtis, žvelgimas į profesinę sritį iš kitos pusės, kelionės, platesnis akiratis, naujos idėjos. Be šių studijų aš tikrai nebūčiau tuo, kas esu dabar.

Studijos užsienyje skamba kaip svajonė, kai vis dar mokaisi mokykloje - atitrūkimas nuo tėvų, tarptautiniai draugai, nemokamas mokslas. Bet reikia nepamiršti, kad tai taip pat galimi finansiniai sunkumai, kalbos barjeras, kultūrų skirtumai, emociniai išgyvenimai esant toli nuo šeimos ir draugų. Turi būti pasiruošęs visiems galimiems iššūkiams. Jei esi - tai vienas iš geriausių patirčių, kurios gali nutikti tavo gyvenime. Jei, kas manęs paklaustų (ir būna paklausia): Ar nesigaili išvažiavus mokytis svetur? Mano atsakymas būtų: ne! Nes be to nebūčiau ten, kur esu dabar. Dabar esu laiminga žinodama savo kelią. 
Mano patarimas: jei turite galimybę studijuoti - būtinai ja pasinaudokite. Galbūt tai nebus tai, ko jūs tikitės, bet tuomet bent jau žinosite ko nenorite. Ir svarbiausia - have fun! :) 
 

Atgal į sąrašą
Kita istorija